Ahad, 13 September 2015

Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17

Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17 akan dilaksanakan dalam masa terdekat selepas SPA mengumumkan pengisian sebanyak 547 jawatan kosong Pembantu Penguasa Kastam Gred W17 dalam bulan September 2015 yang akan ditempatkan di Jabatan Kastam Diraja Malaysia.


Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17

Pembantu Penguasa Kastam Gred W17

GAJI MINIMUM  GAJI MAKSIMUM    KADAR KENAIKAN GAJI TAHUNAN
   RM929.00     RM3,377.00                        RM95.00

Syarat Lantikan:

Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan serta kepujian dalam subjek Matematik pada peringkat peperiksaan tersebut; [ Gaji Permulaan : RM929.00 ] dan

kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

Tugas Pembantu Penguasa Kastam W17:

Bertanggungjawab menjalankan peperiksaan ke atas barang-barang yang diimport / eksport, bagasi-bagasi penumpang yang keluar / masuk di pintu-pintu masuk negara, membuat imbangan daftar-daftar muatan, mengawal pergerakan barang-barang yang keluar/masuk kawasan-kawasan zon bebas, gudang pengilangan berlesen, gudang-gudang berkesan, kilang-kilang eksais, menjalankan tugas-tugas juruwang serta pungutan duti, menjalankan tugas-tugas pencegahan seperti pengintipan, serbuan, rondaan serta penggeledahan kapal/kenderaan dan membantu dalam tugas-tugas pentadbiran biasa.

Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17


Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17

Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17 akan dilaksanakan bagi menapis calon yang layak dipanggil temuduga. Urusan peperiksaan akan dikendalikan oleh pihak SPA dalam bentuk peperiksaan online yang mana calon boleh mengambil peperiksaan di mana-mana sahaja yang memiliki akses internet.

Panduan Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17

Panduan Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17 akan membantu calon membuat persediaan lengkap sebelum peperiksaan. Buku Rujukan Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17 TIDAK ada dijual di kedai buku mahupun dalam internet.

Di Mana Anda Boleh Cari Buku Rujukan Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17

Tim Infokerjaya sebuah entiti BUKAN kerajaan giat membantu calon peperiksaan dan temuduga SPA sejak 2009 dengan panduan peperiksaan, panduan temuduga, panduan menulis resume dan panduan kerjaya kerajaan/swasta dijangka akan mengeluarkan Ebook Rujukan Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17.

Ebook Panduan Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17 BUKAN BUKU yang mana ianya diberikan dalam bentuk LINK DOWNLOAD yang dihantar ke email. Calon boleh muat turun ebook untuk dibaca atau boleh cetak jika mahu.

Lihat sebahagian di antara panduan peperiksaan, panduan temuduga, panduan menulis resume dan panduan kerjaya kerajaan/swasta yang pernah dikeluarkan Tim Infokerjaya.
Panduan Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17 bakal mengandungi:

>> Nota Pantas Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17

>> Berpuluh Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17

>> Penerangan Format Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17 dan Penerangan Jawatan Pembantu Penguasa Kastam W17

>> Macam - macam lagi

Anda Dipanggil Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17?

Anda Bimbang Terlepas Panduan Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17 apabila DIBUKA Nanti?

Jangan Bimbang....

Daftar dalam SENARAI MENUNGGU supaya dapat kami maklumkan kepada anda seberapa pantas apabila Rujukan Peperiksaan Online Pembantu Penguasa Kastam W17 DIBUKA nanti.


Like Facebook kami untuk info terkini panduan peperiksaan/temuduga SPATiada ulasan:

Catat Ulasan